Nostalgi: Ett möte med Michael Paré i Sundsvall 1992

Blogg Film

Tänk vad tiden går fort när man börjar se tillbaka på allt man varit med om. Det var hela 23 år sedan som jag och min vän Stefan åkte upp till Sundsvall för att träffa Hollywoodstjärnan Michael Paré som var på en promoturné för sin då aktuella film ”Into the Sun”. Det var det gamla videobolaget Filmkompaniet som fått för sig att för en gångs skull ta en kändis utanför tullarna och ända upp till Sundsvall.

Minns hur nervös man var och vi hade nog inte förberett oss allt för bra inför detta möte. Men sagt och gjort så åkte vi upp till Sundsvall och begav oss till Filmstaden. Det var en hel del folk där från pressen och varför fick vi åka kanske ni undrar? På den här tiden jobbade jag med närradio och naturligtvis så recenserade jag även film på den tiden. Genom närradion fick jag också chansen att skriva för vår lokala tidning Hudiksvalls Tidning, så det var på den vägen man blev inbjuden.

Kommer ihåg att vi skannade av alla människor och försökte lokalisera vår kändis. Herregud det var ju Michael Paré från ”Streets of Fire” vi skulle få träffa, det kändes stort kan jag lova. Det var väl där och då man upptäckte att film inte alltid speglar verkligheten, för när vi väl såg herr Paré så reagerade vi genast på hur liten han var! Pytteliten alltså!

Vi fick först se filmen som vad jag minns inte var allt för bra. Och efteråt var det så dags att få ställa frågor till Michael. Här fick man också uppleva hur hugade och snabba journalister kan vara för pang, bom, så hade de ställt sina frågor och försvunnit ut genom dörren. De ställde heller inte frågor som vi var intresserade av, utan vi ville liksom komma innanför kragen på mannen. Så vi hängde kvar och började prata med honom istället för att hamra ned honom med standardfrågor som han alltid får.

Det var också då vi upptäckte hur jäkla schysst denna man är och hur jordnära han är! Så under två timmars tid så snackade vi med honom om allt mellan himmel och jord. Naturligtvis om ”Streets of Fire 2”, om Walter Hill och om många andra av hans Hollywoodvänner. Det blev många historier om höjdarskådisar som han umgicks med och alla historier var väl inget vi kunde återberätta efteråt, de va med andra ord personliga. Men vi hade vansinnigt kul tillsammans med honom, så mycket så, att han faktiskt sa till om att man fick boka om hans plan till Stockholm för han ville snacka mer med oss.

Efter detta har jag träffat många kändisar i mina dagar men det är just detta första stora möte med en riktig Hollywoodkändis som lyser allra klarast i mitt minne. Michael Parés karriär har dalat rejält sedan 90-talet och tyvärr så blev det aldrig någon ”Streets of Fire 2” men det gör inte så mycket så länge jag har detta fina minne kvar av en Hollywoodkändis som inte var på nära håll så märkvärdig som jag då trodde att han skulle vara!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password