Veckans biofilmer

Film

Bland vecka 18:s biopremiärer är det väldigt lite som imponerar och lockar en att gå till en biograf! Jennifer Aniston i Garry Marshalls nya romcom Mother’s Day är inget att bli upphetsad över så väl som uppföljaren till Bad Neighbours. Kevin Costner spelar tuffing i actionrökaren Criminal samtidigt som man hyllar den bortgångne Prince med att visa hans suveräna 80-talsfilm Purple Rain. Nej det blir att avvakta ännu en vecka känner jag! Vad tycker ni om veckans premiärer?

Purple Rain (1984)

Purple Rain Featured

I och med Prince bortgång vill SF hylla den berömda artisten med att visa filmen som gav musikern en Oscar för bästa filmmusik.

Produktionsland: USA

Handling: Musikstjärnan Prince spelar huvurollen i denna delvis självbiografiska film. Under artistnamnet The Kid spelar han på en rockklubb när han träffar en tjej, sångerskan Apollonia, och blir kär. Men en konkurrent lockar henne till sig med erbjudande om jobb. Förutom olycklig kärlek har han trassliga hemförhållanden – men trots allt detta elände skapar han en låt som gör enorm succé på klubben.

Vad tycker Filmparadiset?: Dess begränsade premiär och att den begränsas till vissa städer gör nog att inte allt för många kommer att se filmen. Fansen kanske anstränger sig men gemene man kommer nog missa detta tillfälle att se denna underbara film.

Bad Neighbors 2

Bad Neighbours 2 Featured

Produktionsland: USA

Handling: Med ett andra barn på väg är Mac och Kelly Radner redo att ta det slutgiltiga steget in i vuxenvärlden – en flytt till villaförorten. Men precis när de åter tagit kontroll över grannskapet och gör sig redo att sälja flyttar ett nytt sällskap in. En kvinnlig studentförening, snäppet galnare än Teddy och hans bröder någonsin kunnat drömma om.

Vad tror Filmparadiset?: Första filmen var klart godkänd, men frågan är om konceptet tåls att upprepa igen. Komedier går alltid hem i Sverige och jag tror onekligen att även denna uppföljare når sin publik.

Mother’s Day

Mothers Day Featured

Produktionsland: USA

Handling: Det är bara några dagar kvar till Mors dag och Sandy, Miranda, Jesse och Bradley planerar på skilda håll hur de ska tillbringa dagen: med en ny kärlek, en förlorad kärlek – eller ingen kärlek alls. Oavsett vilket kommer detta bli en Mors Dag att minnas…

Vad tror Filmparadiset?: Garry Marshall fortsätter att pumpa ut romcoms som utspelar sig under en enda dag. Formatet är uttjatat sedan många år tillbaka och tilltalar nu för tiden endast en väldigt begränsad publik.

Criminal

Criminal Featured 02

Produktionsland: USA

Handling: En oberäknelig och farlig fånge inplanteras med minnen och speciella färdigheter från en avliden CIA-agent.

Vad tror Filmparadiset?: Kevin Costner i all ära, men har vi inte sett denna allt för många gånger redan? Dock kan filmen underhålla om den bjuder på någorlunda bra action, men en film att se på bio, ja det är detta inte!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password