Veckans biofilmer

Film

Ny vecka och nya premiärer och denna vecka är det Hollywood som dominerar med två stora filmer! Vi talar naturligtvis om den nya ”Star Trek Beyond” och Stephen Spielbergs familjefilm ”Stora vänliga jätten.

Star Trek: Beyond

Star Trek Featured

Produktionsland: USA.

Handling: Enterprises besättning utforskar denna gång de yttersta delarna av den outforskade rymden. Där kommer de i kontakt med en fiende som sätter dem, och allt som Federationen står för, på prov.

Vad tror Filmparadiset?: Vi var lite tveksamma inför denna. Första trailern lovade inte gott men efter det har det blivit bättre och bättre på det planet. De som redan sett filmen berömmer den och just nu är vi väldigt peppade inför premiären!

Freeheld

Freeheld Featured

Produktionsland: USA

Handling: Laurel och hennes partner Stacie kämpar för sina rättigheter när en av dem drabbas av cancer.

Vad tror Filmparadiset?: Inte direkt filmen som faller mig i smaken. Men känslan är en rejäl snyftare som kommer att utmynna i ett riktigt feel-good-slut.

Stora vänliga jätten

The BFG Featured 01

Produktionsland: USA

Handling: Berättelsen om en ung flicka, drottningen av England och en välvillig jätte som tillsammans ger sig ut på ett äventyr för att fånga de onda människoätande jättarna som har invaderat den mänskliga världen.

Vad tror Filmparadiset?: Dess trailers är skrämmande standard och inger bara en känsla av att vi redan sett detta till döds. Dess stund på de amerikanska biograferna visar att inte ens Spielberg är skyddad från floppar. En film att undvika på bio och invänta på dvd och blu-ray? Ja jag får den känslan!

Mapplethorpe: Look at the Pictures

Mapplethorpe Look at the Pictures Featured

Produktionsland: USA., Tyskland

Handling: Robert Mapplethorpe var en av 1900-talets mest kontroversiella och provokativa fotografer. Trots – eller kanske tack vare – sin katolska uppväxt kom hans karriär att definieras av konst som gjorde hans konservativa omvärld minst sagt förbannad, samtidigt som konstvetarna ställde sig i kö för att låta sig fascineras, imponeras och exploateras av hans verk. En ikon i såväl gaycommunityn som i konstsammanhang, som här har fått sitt liv slående vackert porträtterat i en film fylld till bredden med droger, hipsterdekadens och naturligtvis fantastiska foton.

Vad tror Filmparadiset?: Har faktiskt inge relation alls till Mapplethorpe men det verkar trots det vara en spännande individ. En film som definitivt ska ses, men kanske inte på bio!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password