Veckans biofilmer

Film

Så var det dags att ta sig en titt på veckans biopremiärer! En av årets allra största premiärer sker denna vecka och jag pratar naturligtvis om ”Suicide Squad” som öppnat i USA till väldigt blandad kritik. Årets feelgoodfilm ”Captain Fantastic” har också premiär precis som filmen om våra husdjur och vad de pysslar med när vi inte är hemma i ”Husdjurens hemliga liv”. Och slutligen dramat ”The Man Who Knew Infinity”.

Suicide Squad

Suicide Squad - Task Force X - Featured

Produktionsland: USA

Handling: It feels good to be bad… Samla ett gäng fängslade superskurkar och förse dem med de kraftfullaste vapnen regeringen kan uppbringa. Skicka sedan iväg dem på uppdrag att besegra en fiende som sägs vara oövervinnlig. Underrättelseofficeren Amanda Waller har bestämt att enda lösningen är en grupp av omaka och förkastliga individer utan något att förlora är det enda som gäller. Gruppen inser dock snart att de inte blivit utvalda för att lyckas utan för att få skulden när de misslyckas. Ska Suicide Squad bestämma sig för att dö när de försöker lösa uppgiften eller är det var man för sig som gäller?

Vad tror Filmparadiset?: Bra skådespelare och en bra regissör borde borga för en lyckad film. Dock verkar filmbolagets fingrar saboterat mer än de tillfört och på dessa grunder kan vi få något helt annat än vad var tänkt från början. Dock kommer vi naturligtvis ge filmen en chans och Jared Leto som Jokern kan aldrig vara fel!

Captain Fantastic

Captain Fantastic Featured

Produktionsland: USA

Handling: Ben (Viggo Mortensen) har skapat ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USA:s djupa skogar, lagom långt bort från övrig familj och vänner. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen.

Vad tror Filmparadiset?: Viggo Mortensen i huvudrollen för en feelgoodfilm, vad kan gå fel? Ett måste känns det som!

The Man Who Knew Infinity

The Man Who Knew Infinity Featured

Produktionsland: England

Handling: Indien 1913. Srinavasa Ramanujan är ett 25-årigt, självlärt matematikergeni som brinner för matematiken. Trots detta kommer han inte in på universitetet. Han har försummat övriga skolämnen och får försörja sig som kontorist. Hånad av sina jämnåriga, skriver Ramanujan ett brev till GH Hardy, en framstående och excentrisk professor vid Trinity College i Cambridge. Hardy ser genast Ramanujans unika talang och bjuder in honom till Cambridge för att få tillfälle att utforska hans teorier. Ramanujan lämnar allt för att resa över hela världen till England – sitt land, sin familj och, inte minst, sin unga älskade fru Janaki. I England utvecklar han och Hardy en djup vänskap och Hardy arbetar oavbrutet för att Ramanujan ska få det erkännande och den respekt han förtjänar, men han känner sig lika utstött i den traditionella kulturen i Cambridge som bland sina jämnåriga i Indien. Samtidigt som Ramanujan slåss mot både tuberkulos och hemlängtan, kämpar han för att hans teorier ska bli formellt erkända. En kamp som 1918 ger honom den största äran – att bli invald som medlem i Royal Society of London. Den 27 februari 1919 återvänder Ramanujan till Indien och sin älskade Janaki. De får ett år tillsammans innan han går bort i sviterna av tuberkulos. The man who knew infinity är den sanna historien om det självlärde indiske matematikergeniet Srinavasa Ramanujan och en vänskap som för alltid kom att förändra matematiken.

Vad tror Filmparadiset?: Riktigt bra skådespelare i denna och framför allt ser vi fram emot Jeremy irons och Dev Patel! Men för oss på Filmparadiset är detta en film som kan vänta och ses på blu-ray när den släpps!

Husdjurens hemliga liv

The Secret Life of Pets Featured

Produktionsland: Japan, USA

Handling: Favorithusdjuret Maxs liv vänds upp och ner när hans ägare tar hem en ouppfostrad blandras som heter Duke. Efter en tids gnabb måste de dock lägga sina gräl bakom sig. En förtjusande vit kanin vid namn Snöboll håller nämligen på att bygga en armé av övergivna husdjur med planen att hämnas på alla glada husdjur och deras ägare. Detta är såklart något som Max och Duke måste stoppa.  .

Vad tror Filmparadiset?: Visst kan det vara en rolig idé att se in bakom kulisserna när husse och matte inte är hemma. Vi har sett massor av videoklipp på nätet vad de gör i verkliga livet så det känns som en bra idé att även göra det i animerat format. En sak är säkert, filmen kommer gå hem i Sverige!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password