Veckans biofilmer

Film

Denna vecka bjuds vi på en salig blandning av filmer i olika genrer och från olika länder. Vissa verkar mer lovande än andra! Vilka av veckan biopremiärer ser ni fram emot? Kommentera gärna här nedanför!

Lights Out

2016-08-12 - Lights Out

Produktionsland: USA

Handling: När Rebecca växte upp var hon aldrig riktigt säker på vad som var verkligt och inte då lamporna släckts. När hon flyttade hemifrån trodde hon att hon lämnat rädslan bakom sig. Hennes lillebror Martin upplever dock samma oförklarliga och hemska saker som tärde på hennes psyke som liten. Ett skrämmande väsen, som har en mystisk sammankoppling med hennes mamma, har återkommit. Men denna gång närmar sig Rebecca sanningen och det finns ingen tvekan om att alla deras liv är i fara… när lamporna släcks.

Vad tror Filmparadiset?: Kortfilmen denna film bygger på är effektiv i all sin korthet. Kan man överföra detta till en fullängdsfilm? Jag är mycket tveksam till det!

Bad Moms

BAD MOMS

Produktionsland: USA

Handling: Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hennes liv är perfekt: ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn, ett vackert hem och till på köpet 365 perfekta hårdagar om året. Hon bakar till skolan och sitter med i alla kommittéer – allt medan hon gör karriär. Och det hon gör verkar så lätt. Men strax under ytan är Amy på bristningsgränsen – överarbetad, överpresterande och utmattad av alla krav. Varför arbeta så hårt för så lite uppskattning? Vad skulle hända om hon gjorde det hon ville för en gångs skull? Utled på allt, får Amy kontakt med två andra mammor i samma situation. Tillsammans bestämmer de sig för att lämna sina inrutade liv för att leva livet, något som inte ses av blida ögon av klicken av perfekta mammor.

Vad tror Filmparadiset?: Detta är verkligen inte komik i min smak. Men trots det tror jag filmen kommer gå hem hos den svenska publiken!

Free State of Jones

Free State of Jones Featured

Produktionsland: USA

Handling: En soldat flyr slagfältet under amerikanska inbördeskriget, desillusionerad av de fasor som drabbat hans familj. På flykt samlar han stöd från andra desertörer för ett uppror mot sina forna kamrater, med målet att skapa en fristad. Han inleder även en förbjuden kärlek som skulle visa sig bli historisk. Bygger på den sanna historien om Newton Knight.

Vad tror Filmtopp.se?: Matthew McConaughey i all ära men känns inte denna film lite väl malplacerad i filmutbudet just nu? Ingen film jag kommer rusa till för att se…dock är jag osäker på om detta är bu eller bä

I väntan på ett mirakel

I vantan pa ett mirakel Featured

Produktionsland: Frankrike, Italien

Handling: Juliette Binoche spelar Anna, som spenderar sina dagar ensam innanför de stora väggarna av sin gamla villa i Sicilien. Helt plötsligt dyker Jeanne upp, en ung kvinna som påstår sig vara flickvän till hennes son. Han bjöd henne till Sicilien för att fira påsk, men väl där syns han inte till. Anna säger att han snart är tillbaka, men husets personal beter sig ängsligt och misstänksamt.
I väntan på Guiseppe lär de två kvinnorna känna varandra. Medan stadens traditionella påskfirande förbereds väcks frågan; kommer Guiseppe verkligen att komma tillbaka en dag?

Vad tror Filmparadiset?: Jag älskar Juliette Binoche och detta kommer självklart bli en suverän film! Punkt slut!

Läkaren på landet

Lakaren pa landet Featured

Produktionsland: Frankrike

Handling: I över trettio år har Dr. Jean-Pierre Werner praktiserat som läkare på den franska landsbygden. Han är omtyckt av alla och vet allt om deras krämpor, och en hel del annat också för den delen. De är nästan som en enda stor familj. Så drabbas läkaren själv av en sjukdom och det verkar vara riktigt allvarligt. En kollega sänder en läkare för att avlasta Jean-Pierre i hans arbete och högst motvilligt går han med på den oönskade hjälpen. Att hon är kvinna och att hon ser bra ut är väl okej, men hon är från storstan! Vad vet väl hon om hur det går till på landet?

Vad tror Filmparadiset?: Njae, ingen film som lockar direkt även om fransmännen är duktiga på att göra feel goog filmer…nej denna blir att vänta å se tills den släpps på dvd och blu-ray.

Läs mer om mig på min Om-sida.

Lost Password