Veckans biofilmer

Film

Så var det dags att ta sig en titt på veckans biopremiärer!

Sausage Party

Sausage Party Featured

Produktionsland: USA

Handling: En korv leder en grupp livsmedelsprodukter från en stormarknad i sökandet efter sanningen om deras ursprung och vad som egentligen händer när de blir utvalda att lämna affären.

Vad tror Filmparadiset?: Det här går hem hos mig. Bara älskar trailern och dess förmåga att lura oss tittare. Håller den samma standard som trailern så kommer detta bli en rejäl skrattfest! Inget för de yngre dock!

Nerve

Nerve Featured 02

Produktionsland: USA

Handling: När gymnasietjejen Vee (Emma Roberts) får frågan av spelet Nerve – ”Are you a watcher or a player?”, bestämmer hon sig för att gå med i vad som verkar vara en harmlös onlineversion av sanning eller konsekvens, minus sanningsdelen. Men efter att hon träffar spelaren Ian (Dave Franco) eskalerar spelet till farliga nivåer som endast de anonyma ”tittarna” kan kontrollera.

Vad tror Filmparadiset?: Njae, känns som en film som kommer att försvinna lika fort som den dök upp.

War Dogs

War Dogs Featured

Produktionsland: USA

Handling: Under det första Irak-kriget upptäcker två vänner i tjugoårsåldern, som bor i Miami, regeringens initiativ som tillåter småskaliga företag att buda på militära kontrakt. De börjar smått men får snart in mer och mer pengar som de kan leva lyxliv på. Men vännerna tar sig vatten över huvudet då de skriver på en deal värd 300 miljoner dollar för att distribuera vapen till afghanska militären. Dealen sätter dem i trubbel med väldigt skumma människor, inte minst skapar de sig ovänner inom den Amerikanska regeringen.

Vad tror Filmparadiset?: Detta är en film jag också tror kommer bli rejält underhållande. Jonah Hill och Miles Teller är ett udda par men som verkar ha personkemi i överflöd!

Alena

Alena Featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Alenas liv är långt ifrån enkelt och det blir inte bättre när hon börjar på internatskolan Ekensberg, där hennes liv utvecklas till ett rent helvete. Hon blir direkt trakasserad av de snobbiga tjejerna från lacrosselaget med gängledaren Filippa  i spetsen. Alenas bästa vän, Josefin, vägrar dock låta henne ta mer skit och om inte Alena gör något åt saken så kommer Josefin att rycka in, något som kan få ödesdigra konsekvenser för alla.

Vad tror Filmparadiset?: Frågan är om denna film kan lyckas smita förbi min aversion mot svensk film? Konceptet verkar dock spännande och helt klart en film man skall se!

Fäktaren

Faktaren Featured

Produktionsland: Finland, Estland, Tyskland

Handling: Filmen börjar 1953 med att Nelis flyr från Leningrad till den lilla staden Haapsalu i Estland för att undkomma Stalins hemliga polis. Han inleder ett nytt liv som gymnastiklärare på den lokala skolan och startar på eget initiativ en fäktningsklubb för barnen. Skolans rektor är inte glad, men för barnen är det helande och stärkande efter alla svårigheter de gått igenom. De blir inbjudna till en fäktningstävling i Leningrad och Nelis ställs inför sitt livs svåraste beslut.

Vad tror Filmparadiset?: Inte någon film jag rusar till en biograf för att se men verkar ändå vara en stark film om mod och kärlek.

Kiki

Kiki Featured

Produktionsland: Sverige, USA

Handling: Genom en intim och visuellt utmanande kameralins får vi här en komplex inblick i kiki-scenen – en subkultur och rörelse bildad av HBTQ-ungdomar i New York. De finner i kiki-rörelsen en fristad från omvärldens rasistiska, homo- och transfobiska förtryck. Här finns alternativa familjesystem, mentorskap och vänskap – men även en politisk agens i och genom den konstform som kallas House and Ballroom, vars mest kända uttryck är vogueing.

Vad tror Filmparadiset?: En glödhet dokumentär som speglar ett dagsaktuellt ämne. Dokumentären lyckades vinna bästa Teddy-dokumentär på Berlin filmfestival 2016.

Medan vi drömde

Medan vi dromde Featured

Produktionsland: Tyskland, Frankrike

Handling: Daniel, Mark, Rico, Pitbull och Paul är fem vänner som har växt upp i Leipzigs förorter under de första åren av ett återförenat Tyskland. Det gamla kolliderar med det nya och allt verkar möjligt. De festar, revolterar och startar sin egen technoklubb samtidigt som de flyr från nynazister, sina föräldrar och framtiden…

Vad tror Filmparadiset?: Får ingen känsla alls för denna film men kommer helt klart hitta sin publik. Själv väntar jag tills jag kan se den hemma i soffan.

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password