Veckans biofilmer

Film

Så var det dags att ta sig en titt på veckans premiärer!

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins Featured

Produktionsland: England

Handling:

Historien om Florence Foster Jenkins, en rik arvtagerska i New York, som drömmer om att bli en stor operasångerska – trots sin totala avsaknad av musikalitet och sångförmåga.

Den amerikanska ”sopranen” kunde bekosta sin sångkarriär och grammofoninspelningar tack vare sitt arv. Hennes sista konsert framfördes på New Yorks ledande scen – Carnegie Hall, drygt en månad före hennes död 1944.

Vad tror Filmparadiset?: Denna film passar Streep som handen i handsken och alltid roligt att se henne i filmer där hon verkligen kan ta ut svängarna. Här paras hon ihop med Hugh Grant och vad kan man säga? Det kommer bli filmmagi! Oscarsvittring någon?

Hitta Doris

2016-08-26 - Hitta Doris

Produktionsland: USA

Handling: Det har gått ungefär ett år sedan Nemos äventyr och glömska Doris lever ett härligt liv vid revet tillsammans med Nemo och Marvin. Plötsligt en dag minns att hon att hon har en familj, som kanske letar efter henne. Tillsammans beger sig trion av på ett äventyr över havet mot Kalifornien och det berömda Marinlivsinstitutet med dess stora akvarium. För att hitta sina föräldrar tar Doris hjälp av akvariets spektakulära innevånare.

Vad tror Filmparadiset?: Det finns inte mycket att säga när det kommer till denna film! Folk kommer vallfärda till biograferna och filmen kommer säkert bli en nästan lika stor framgång som sin föregångare. En film väl värd att se!

Stulna blickar

Stulna blickar Featured

Produktionsland: Spanien

Handling: Medelåldersmannen Armandos ensamhet och längtan efter närhet driver honom till Caracas kaotiska slum. Där finns liv, och där finns unge Elder. Från motsatta världar – välbärgade Armando äger ett företag som skapar tandproteser, medan Elder knappt ens är myndig med ändå ledare för ett kriminellt gäng – möts de två i vad som växer till en ömsesidig kärlek. Men mellan de två står förutom en djup samhällsklyfta även spöken från Armandos förflutna som döljer sig i ensamheten…

Filmen belönades med Guldlejonet vid årets filmfestival i Venedig!

Vad tror Filmtparadiset?: Kan förvisso vara en intressant film att se men går jag på vad trailern visar så lockar denna film inte mig särskilt mycket.

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password