Barås hörna: Blood Father (2016) – Recension

Barås hörna

Herregud.

Jag minns när ramlade över ”Taken” för första gången för några år sen. Den drabbade mig så fruktansvärt hårt att jag såg den kanske 4-5 gånger de följande två veckorna, för att jag var tvungen att få mina kompisar att se den också.

Nu ramlade jag över ”Blood Father” genom en recension av Chris Stuckman på YouTube. Åh herregud.

Mel Gibson spelar en gammal kåkfarare som jobbat med att försöka hålla sig på rätt sida av lagen och samtidigt försöka få kontakt med sin dotter igen. När dottern en dag kontaktar honom för att hon behöver hjälp för att skydda sig från ett gäng som är ute efter henne väcks faderskänslorna och Gibsons karaktär får användning av allt från hans gamla liv igen.

Premissen låter som något vi sett hundra gånger innan, men det som utmärker denna film är att den är så fruktansvärt intensiv. Jag kommer på mig själv med att sitta med hjärtklappning och hyperventilera, inte bara av de klassiskt grindhousiga actionscenerna utan även av det intensiva skådespelet.

Och Mel Gibson, var har du varit alla dessa år?! Han är stor, vältränad och skäggig. Han påminner om en sur gammal björnhanne, och hans skådespel är så ärligt och passionerat att man nästan lyfter ur soffan. Detta är utan tvekan det bästa jag har sett honom göra sen Mad Max.

Ni MÅSTE bara se den här filmen. Den är den nya ”Taken” i alla dess bemärkelser.

[signoff icon=”video”]Originaltitel: Blood Father Språk: Engelska Genre: Action, Thriller Regi: Jean-François Richet Manus: Peter Craig, Andrea Berloff Skådespelare: Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna, Michael Parks, William H. Macy, Miguel Sandoval Format: Blu-ray Producerad: 2016 Länkar: IMDB Speltid: 88 min Bolag: Noble Entertainment Releasedatum: 2016-09-05 (DVD/Blu-ray) Köp eller hyr: Discshop, Cdon[/signoff]

andreas-baras-banner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password