Veckans biofilmer

Film

Så var det dags att ta sig en titt på veckans biopremiärer och det är en härlig blandning av filmer vi får se!

The Shallows

2016-06-25 - The Shallows

Produktionsland: USA

Handling: Nancy surfar ensam på en öde strand då hon attackeras av en vithaj. Hon lyckas ta sig upp på en klippa, knappt 300 meter från land. Men för att kunna ta sig till säkerhet måste hon sätta sitt mod och viljestyrka på prov.

Vad tror Filmparadiset?: Detta kommer bli en verklig nagelbitare som kommer få många att sitta på stolkanten och svettas. Dock tror jag den hade gjort bättre inverkan om den fått premiär under högsommaren istället för nu, på höstkanten.

Sully

Sully Featured 01

Produktionsland: USA

Handling: 15 januari 2009 fick världen uppleva ”miraklet på Hudson” då kapten Chesley “Sully” Sullenberger landade ett nödställt flygplan på floden och räddade därmed livet på de 155 passagerarna. Men samtidigt som han hyllades av allmänheten och media, pågick en undersökning kring fallet som kunde förstöra både hans rykte och karriär.

Vad tror Filmparadiset?: Clint Eastwood är pålitlig som regissör men trots det tror jag att denna film kommer gå si så där på biograferna. Personligen skulle jag vilja se något mer fartfyllt än detta från Eastwood.

Den allvarsamma leken

Den allvarsamma leken Featured

Produktionsland: Sverige

Handling: ”Den allvarsamma leken” är en berättelse om journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille som blir blixtförälskade. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk men priset för kärleken kräver större offer än vad Lydia och Arvid kunnat ana. En passionerad och brinnande kärlekshistoria om vilka val vi gör och dess konsekvenser.

Vad tror Filmparadiset?: Svenskt och romantik, inget som går hem i min bok. Men helt klart kommer denna film gå hem hos den breda massan av den svenska biopubliken.

Suburra

Suburra Featured

Produktionsland: Italien, Frankrike

Handling: Från skaparen av den hyllade kriminalserien ”Gomorrah” kommer en historia om brott och korruption i Italiens huvudstad. ”Suburra” utspelar sig dagarna innan Berlusconis regering faller. Efter att en underårig prostituerad överdoserar på droger fastnar en korrupt politiker i händerna på en skoningslös maffiaboss. Detta blir startskottet för en vild historia som letar sig från Roms gator fram till parlamentet och ända in till Vatikanen.

Vad tror Filmparadiset?: Då filmen hade premiär redan förra året i vissa delar av Europa och fick bra kritik så kommer den nog gå hem även hos oss. Själv får jag lite tv-seriekänsla av filmen.

Nick Cave – One More Time With Feeling

Nick Cave - One More Time with Feeling Featured

Produktionsland: England, Frankrike

Handling: En dokumentär om musikern Nick Cave. Från början var den tänkt som en konsertfilm, men den tragiska bakgrunden till skrivprocessen och inspelningen av Skeleton Tree utvecklades till något annat. The Bad Seeds framförande av den nya musiken blandas med intervjuer, dokumentära bilder och Caves funderingar och grubblerier.

Vad tror Filmparadiset?: Dokumentär om den unika musikern Nick Cave hittar definitivt hem hos fansen men för oss övriga är detta definitivt inte filmen man ser på en biograf. Möjligen när den släpps på dvd eller visas på tv.

Vänner för livet

Vanner for livet Featured

Produktionsland: Spanien

Handling: Julian bor i Barcelona med sin boxer Truman och gör sitt yttersta för att hålla humöret uppe trots att han är dödssjuk i cancer. När barndomskompisen Tomás korsar hela jordklotet för att återse Julian efter många år isär, får de en sista chans att återuppta den vänskap som nästan gått förlorad. Det blir fyra dagar som Julian inte hade kunnat leva utan och som Tomás aldrig kommer att glömma.

Vad tror Filmparadiset?: En film jag inte vet just något om men som ser väldigt underhållande ut. Jag gissar att en och annan tår kommer att falla när man ser denna!

Molly Monster och äggmysteriet

Molly Monster och aggmysteriet Featured

Produktionsland: Tyskland, Schweiz, Sverige

Handling: Molly Monster bor med sin mamma och pappa och leker som vanligt med sin kompis Edison när mamman plötsligt en dag kläcker ett ägg som pappan måste ruva på. Bryr de sig inte om henne längre, undrar Molly och bestämmer sig för att sticka iväg på en resa som tar henne ända till Äggön. Men vilka väntar där om inte mamma och pappa och ett alldeles nytt litet monstersyskon.

Vad tror Filmparadiset?: Animerat och Sverige går som handen i handsken, men frågan är om inte denna är lite för okänd för att hitta hem på någon bredare front?

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password