Veckans biofilmer

Film

Dags att ta sig en titt på veckans biopremiärer!

Bridget Jones’s Baby

bridget-joness-baby-featured-02
Produktionsland: England

Handling: Efter att ha lämnat Mark Darcy blir det plågsamt uppenbart för Bridget Jones att ”lyckliga till döden skiljer oss åt” inte var en löfte hon kunde leva upp till. Som fyrtio-nånting och singel igen, bestämmer sig Bridget för att satsa på sin karriär och omge sig med gamla och nya vänner. För en gångs skull har hon fullständig kontroll på saker och ting. Vad skulle någonsin kunna gå fel?

Vad tror Filmparadiset?: Detta är så där myspysigt feel-good och kommer absolut gå hem hos den svenska publiken! Personligen har jag bara sett första filmen och den var inte mycket att hänga i den berömda granen. Som ni förstår  kommer jag undvika denna tredje del så länge jag kan!

Elvis & Nixon

elvis-nixon-featured
Produktionsland: USA

Handling: En decembermorgon 1970 dök “kungen av rock’n’roll” oanmäld upp på gräsmattan utanför Vita huset och ville träffa världens mäktigaste man, USA:s president Richard Nixon. I Elvis & Nixon berättas på ett humoristiskt sätt om det osannolika mötet som förevigades i det mest efterfrågade fotot i amerikanska Riksarkivet. Tvåfaldigt Oscar-belönade Kevin Spacey spelar Nixon och Oscar-nominerade Michael Shannon gestaltar Elvis Presley.

Vad tror Filmparadiset?: En intressant händelse tagen ur verkligheten. Här har man vridit till det och gjort lite av en komedi av det som skedde. Kan vara en bra infallsvinkel och jag kommer absolut sitta bänkad för att se denna stjärnbeströdda film!

Snowden

Snowden Featured
Produktionsland: USA

Handling: Filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i hela världen.

Vad tror Filmparadiset?: Ännu en fascinerande historia som förvisso visats upp i dussintals av dokumentärer. Frågan är om detta kommer hitta en bred publik i Sverige? Personligen hoppar jag nog över denna på biograferna och ser den istället när den dyker upp på dvd och blu-ray.

The Beatles: Eight Days a Week

the-beatles-eight-days-a-week-featured
Produktionsland: England

Handling: Ron Howards dokumentär film berättar historien om hur John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr blev det extraordinära fenomenet ”The Beatles”. Den visar gruppens inre mekanism – hur de fattade beslut, skapade sin musik och byggde en gemensam karriär tillsammans, men också deras unika musikaliska talanger och deras extraordinära och kompletterande personligheter.

Vad tror Filmparadiset?: Detta känns som veckans film även fast det är en dokumentär. Tyvärr kommer den nog bara hitta hem till de mest inbitna av fans. Jag har aldrig ”älskat” Beatles men kommer ändå gå och se denna insiktsfulla dokumentär!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password