Veckans biofilmer

Film

Dags att ta oss en titt på veckans biopremiärer!

Deepwater Horizon

Deepwater Horizon Featured 02

Produktionsland: USA

Handling: Baserat på den sanna historien om en grupp arbetare ombord på oljeriggen Deepwater Horizon som exploderade i april 2010 och som utlöste den största oljekatastrofen i USA:s historia.

Vad tror Filmparadiset?: Jag älskar katastroffilmer och som sådan kommer detta bli en underhållande popcornfilm. Men i ljuset av dess verklighetsanknytning känner jag att man kommer krydda den med urtypisk amerikansk heroism och ryggdunkande. Och som sådan kommer denna stinka rejält!

Där vindarna möts

dar-vindarna-mots-featured

Produktionsland: Estland

Handling: Vad är friheten värd om man måste betala för den med ensamhet? Den 14 juni 1941 deporterades ca 40 000 människor i Estland, Lettland och Litauen till arbetsläger runt om i Sovjetunionen.  Där vindarna möts berättar om Erna Tamm som förvisades till Sibirien tillsammans med sin lilla dotter.

Genom sin unika visuella stil – där kameran rör sig genom frusna ögonblick i levande tablåer – blir Där vindarna möts till en lyrisk och rörande film om den lilla människan i en historisk tragedi. Filmen är baserad på de brev som verklighetens Erna skrev till sin make, Heldur, utan att veta var han befann sig eller om han ens levde.

Där vindarna möts belönades med Publikens pris vid Göteborg filmfestival 2015.

Vad tror Filmparadiset?: Med all säkerhet en vacker och känslosam film som kommer att knipa tag i ens hjärta. Men en film att se på bio är detta dock inte för mig.

Jag älskar dig – En skilsmässokomedi

Jag alskar dig Featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Östermalm. Marianne 44, med två tonårsbarn, har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med advokaten Gustaf på tok för länge. Hon bestämmer sig för att skiljas. Eller åtminstone provseparera… Gustaf förstår ingenting, de är ju bortbjudna..? Medan Marianne kastar sig ut i singellivet står Gustaf helt oförstående och i sin förvirring fattar han ett helt irrationellt karriärbeslut: Han säger upp sig för att skriva lyrik.

Vad tror Filmparadiset?: Kommer bli en rejäl framgång på de svenska biograferna då vi har en förmåga att älska denna typ av film. Det hela ser underhållande ut, åtminstone via sin trailer, men är nog mest en upprepning av teman vi sett hundratals gånger tidigare i svensk film.

Min pappa Toni Erdmann

min-pappa-toni-erdmann-featured

Produktionsland: Tyskland

Handling: Winfried bestämmer sig för att tina upp sin frostiga relation med dottern Ines genom ett spontanbesök. Men Ines har fullt upp med ett komplext affärsprojekt, så att ta hand om sin skojfriske far är ingen prioritet. Winfried ger sig dock inte utan kamp och infiltrerar dotterns liv i rollen som den excentriske livsstilscoachen Toni Erdmann. Ett beslut som kommer att få oanade följder.

Vad tror Filmparadiset?: Verkar vara en totalt snurrig tysk komedi och den tilltalar mig även om jag brukar ha svårt för tyska filmer.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Miss Peregrines hem for besynnerliga barn Featured

Produktionsland: USA

Handling: Jakes älskade farfar lämnar ett antal ledtrådar till ett mysterium som spänner över olika världar och tid, och leder Jake till en mystisk plats känd som ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn”. Mysteriet och faran blir tydligare när han lär sig mer om sina nya vänner och deras förmågor. Snart upptäcker han också vilka mäktiga fiender de har och inser att endast hans egen ”förmåga” kan rädda dem.

Vad tror Filmparadiset?: Ser man till filmens olika trailers så verkar Tim Burton vara tillbaka i högform. Jag är dock lite reserverad med tanke på att Burton haft svårt att riktigt slå hammaren på spiken de senaste fem åren. Men en garanterad titt blir det!

Right Now, Wrong Then

right-now-wrong-then-featured

Produktionsland: Korea

Handling: Den koreanske mästerregissören Hong Sangsoos drama är i själva verket två filmer med samma titel. Den första handlar om en känd filmregissör som kommer till en ort för att presentera sin film. Där möter han en ung kvinna med konstnärsambitioner och det ena leder till det andra tills det kommer fram att han är gift. Den andra filmen utspelas på samma platser med samma karaktärer, men med ett lite annorlunda händelseförlopp. Vilken version är sann? Båda? Eller ingen av dem?

Vad tror Filmparadiset?: Korea brukar alltid producera riktigt bra filmer och denna verkar inte vara något undantag. Dock inte en film jag ser på bio.

Siv sover vilsen

siv-sover-vilsen-featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Den väldigt fantasifulla Siv, 7 år, ska för första gången sova över hos sin nya kompis Cerisia. I ett hem som skiljer sig från hennes eget, tycker Siv att det mesta känns väldigt mysko. Men med hjälp av två pratsamma och bråkiga grävlingskompisar som dyker upp mitt i natten, är hon med om fantastiska äventyr som hjälper henne att acceptera det som är annorlunda och att hitta sig själv.

Vad tror Filmparadiset?: Detta kommer gå hem hos den yngre publiken, utan tvekan, och som sådan ser detta underhållande ut även om filmens specialeffekter verkar suga rejält!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password