Barås hörna: Ghostbusters (2016) – Recension

Barås hörna

Suck, aldrig förr har det väl varit ett sånt jävla tjafs om en film.
Feministerna, mansrättighet-isterna, Ghostbusters-fanatikerna, cosplayarna, ja varenda jävel ankrade fast sig i sitt hörn och VÄGRADE att lyssna på någon annan.

Så jag tog och såg den och kom fram till följande:

Det är en bra film. Effekterna är kanon, skådisarna är roliga, humorn är…ibland bra och ibland dålig.

Ett exempel är Chris Hemsworth karaktär, där han plötsligt säger nåt kul, men i nästa sekund håller han för ögonen istället för öronen när nåt smäller. Han misstar alltså sina ögon för öron.

Hela filmen är tyvärr så. Ett briljant skämt följs upp av ett skämt under dagisnivå. Tråkigt.

Vissa av spökena ser ut som direkt tagna ur Scooby Doo, och även om de rent tekniskt är kompetent gjorda så var ju originalets åtminstone läskiga på riktigt. Det tycker i alla fall jag som såg den första filmen när jag var 10. Ja om man bortser från Stay Puft då…

Och sen ska man naturligtvis trycka in originalcasten, vilket funkar med Dan Akroyd då jag åtminstone fnissar, men Bill Murray är så jävla trött och oengagerad (glöm inte heller att hans totalvägran att göra en tredje film är själv anledningen till att det aldrig blev någon) att man undrar varför i helvete han ens ska vara med.

En annan sak jag stör mig på att de fyra huvudkaraktärerna så tydligt är byggda på de fyra ur originalet. Den överentusiastiska, lite rundlagda (Ray), den knasiga och överintelligenta, lite aspergianskt lagda (Egon, dessutom stylad för att påminna om Egon från den tecknade serien), den svarta och gatsmarta med uttryck som ”Ooooh heell no! Mmm!” (Winston) och den syrliga och skeptiska (Peter). Props dock till Kristen Wiig som faktiskt är rolig på egna meriter och försöker göra karaktären till sin på riktigt.

Men ja, kontentan är att det är en bra film. På det stora hela är den rolig (men kunde vara roligare), actionpackad (men kunde vara mindre korkad) och spännande,

Jag gillar första filmen bäst, men jag misstänker att det är av nostalgiska skäl mest.

Än idag förstår jag inte varför det ska bråkas så förbannat om något som så uppenbart inte är värt mödan för någon.

Roger ut.

[signoff icon=”video”]Originaltitel: Ghostbusters Språk: Engelska Genre: Action, Fantasy, Komedi Regi: Paul Feig Manus: Katie Dippold, Paul Feig Skådespelare: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnonLeslie JonesCharles Dance, Ed Begley Jr., Steve Higgins, Chris Hemsworth Format: Bio Producerad: 2016 Länkar: IMDB Speltid: 116 min Bolag: Sony Pictures Releasedatum: 2016-07-27 (Bio) 2016-12-05 (DVD/Blu-ray) Köp eller hyr: Discshop, Cdon[/signoff]

andreas-baras-banner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password