Veckans biofilmer

Film

Då tar vi oss en titt på veckans alla biopremiärer!

Café Society

cafe-society-featured

Produktionsland: USA

Handling: New York och Hollywood under 1930-talet, en period av pulserande nattliv, filmstjärnor, playboys, gangsters, fantastisk musik och mycket glamour.  Eftersom han får det allt svårare att stå ut med sina gnabbande föräldrar, sin gangsterbror och familjens guldsmedsaffär, känner Bobby Dorfman att han behöver ett miljöombyte.  Han beslutar sig för att åka till Hollywood och besöka sin inflytelserika morbror Phil som arbetar inom filmbranschen. Phil är inte direkt överlycklig över att ha fått sin systerson på halsen, men han erbjuder honom till slut jobb som springpojke.  Bobby blir snart förälskad i Vonnie, som tyvärr redan har en pojkvän.  Bobby får nöja sig med att vara en kär vän till henne ända tills den dagen då Vonnie knackar på hans dörr för att berätta att hennes pojkvän dumpat henne.  Bobbys liv tar nu en lyckosam vändning och förhoppningsvis får han äntligen uppleva sann kärlek.

Vad tror Filmparadiset?: Woody Allen i all ära men han är verkligen ingen favorit hos mig. Dock ser denna film intressant ut och att få en liten inblick i 30-talets Hollywood lockar rejält.

Mad Dog

mad-dog-featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Reza ”Mad Dog” Madadi stod på toppen av sin karriär. Firad MMA-stjärna med lukrativa sponsorkontrakt och uppmärksammade matcher för amerikanska UFC. Tillsammans med sin fru Kate väntade de sitt första barn. Allt han drömt om som liten kille hade slagit in. En tidig morgon i maj 2013 skulle det förändras, för alltid. Denna dokumentär skildrar hans kamp för upprättelse och revansch. Filmen fokusera på sociala frågor om fördomar, rasism, skam, stolthet och kampen för att hitta sin plats i livet.

Vad tror Filmparadiset?: En svensk dokumentär om MMA-stjärnan Reza ”Mad Dog” Madadi lockar nog bara den mest inbitna av MMA-fans. För oss andra går nog denna dokumentär oss förbi.

Masterminds

masterminds-featured-02

Produktionsland: USA

Handling: David är en okomplicerad man som har fastnat i en monoton vardag. Dag in och dag ut kör han sin värdetransport där han transporterar andra människors miljoner. Det enda som är exalterande är att få träffa tjejen på jobbet som han är kär i – Kelly Campbell som snart lurar in honom i århundradets kupp.

Tillsammans med en grupp halvsmarta brottslingar som leds av Steve Chambers och en absurd plan klarar de det omöjliga och sticker med 17 miljoner dollar i kontanter. Det enda problemet är att han dumdristigt nog lämnar över pengarna till resten av gruppen som består av manipulativa lögnare och blir själv den som får ta på sig stöten. Medan banditerna bränner pengarna på lyx, lämnar de samtidigt spår efter sig. David måste nu undvika polisen, den hysteriske lönnmördaren Mike McKinney och samtidigt försöka vända på situation som hans före detta kompanjoner har försatt honom i.

Vad tror Filmparadiset?: Denna film verkar samla eliten av Hollywoodkomiker och det borde nog båda gott för filmen… Men jag har en riktigt dålig magkänsla när det kommer till denna film, för många kockar…

Medan vi lever

medan-vi-lever-featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Efter 30 år i Sverige bestämmer sig Kandia, en afrikansk kvinna i femtioårsåldern, för att flytta tillbaka till Gambia. Sonen Ibbe är precis på väg att slå igenom som hiphop-artist i Sverige, men bestämmer sig för att försöka hämta hem sin mamma. Det visar sig dock snart att mötet med hemlandet inte alls blir som de tänkt sig.

Vad tror Filmparadiset?: Detta ser riktigt bra ut och känns som en given film att se!! Helt klart veckans film!

Storkarna

Storks Featured

Produktionsland: USA

Handling: Storkarna levererar bebisar… eller de brukade göra det i alla fall. Nu levererar de paket åt ett globalt internetföretag. Junior som är företagets bästa stork är på väg att bli befordrad men råkar av misstag sätta igång maskinen som producerar människobarn. En oemotståndligt men samtidigt inte godkänd liten flicka blir resultatet. För att chefen inte ska upptäcka missödet ger sig Junior och hans vän Tulip, som är den enda människan på Storkberget, ut på en bebis-leverans. Deras äventyr kan göra mer än en familj hel och även återställa Storkarnas verkliga uppdrag på jorden.

Vad tror Filmparadiset?: Mer animerat Hollywoodnonsens. Kommer garanterat hitta hem hos den svenska publiken!

The Girl with All the Gifts

the-girl-with-all-the-gifts-featured-02

Produktionsland: England

Handling: När 10-åriga Melanie förs från sitt rum till dagens första lektion är hon fastspänd i en rullstol och har en pistol riktad mot huvudet. I ett framtida England har en parasit förvandlat majoriteten av mänskligheten till blodtörstande rovdjur, och i det slutna militärkomplex där Melanie hålls instängd kämpar överlevande människor för att hitta ett botemedel mot den världsomfattande epidemin – likt i sägnerna är hoppet även här det sista som överger människan.

Baserad på bestseller-romanen med samma namn presenterar The Girl with All the Gifts en skräckinjagande framtidsvärld, men är samtidigt en berättelse om tillgivenhet, mänsklighet och hoppfullhet.

Vad tror Filmparadiset?: Jag är evinnerligt trött på zombiefilmer och denna verkar inte kunna lyfta min trötthet över genren. Förvisso bra skådespelare som med all säkerhet kommer göra bra ifrån sig, men behöver vi verkligen fler zombiefilmer i våra liv just nu?

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password