Veckans biofilmer

Film

Dags att kolla vilka nya filmer som får premiär denna vecka!

Mötley Crüe – The End

motley-crue-the-end-featured

Produktionsland: USA

Handling: Den 31 december 2015 avslutade de legendariska rockikonerna Mötley Crüe sin 35-åriga karriär som band med en spektakulär konsert på Staples Center i sin hemstad Los Angeles, Kalifornien. Inte långt ifrån 10 Sunset Strip där det ökända bandets karriär började. Vi bjuds på en spektakulär konsert och exklusivt material med bandet.

Vad tror Filmparadiset?: En era kommer till sitt slut och bandet som var sinnesbilden för rock n roll under 80-talet tar farväl av sin publik. Otroligt sorgligt och ett måste för alla som älskar detta band!

Inferno

Inferno Featured 04

Produktionsland: USA

Handling: Efter att ha vaknat upp i en sjukhussäng i Florence, Italien, utan minne av vad som har hänt de senaste dagarna befinner sig Robert Langdon helt plötsligt mitt i skottlinjen. Med hjälp av Dr. Sienna och hennes expertis i symbolik gör Langdon allt i sin makt för att överleva och lösa det mest invecklade pusslet hans hittills har stött på.

Vad tror Filmparadiset?: Det kontroversiella kring Dan Brown och hans böcker försvann ganska snabbt efter ”Dan Vinci Koden” och existerade knappt när ”Änglar och Demoner” hade premiär. Sedan har vi fått vänta väldigt länge på en tredje film och trots att den kanske inte väcker lika mycket uppmärksamhet som sina föregångare kommer den bli riktigt intressant att se. För mig är detta veckans film!

Jätten

jatten-featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Rikard, autistiskt och gravt missbildad, skiljdes vid födseln från sin mor. Nu, 30 år senare är han övertygad om att få henne tillbaka om han bara vinner de Nordiska mästerskapen i boule. Tänk om han kunde få till det där perfekta kastet, den där magiska känslan när allt klaffar – och vinna den där stora pokalen att visa för mamma. Rikards sköra fysik och en dömande omgivning får inte stoppa honom. Till sin hjälp har han sin bäste vän och tränare Roland, tre klot i skimrande guld och en 50 meter hög jätte.

Vad tror Filmparadiset?: Johannes Nyhom är en intressant regissör som skapat sin egen lilla filmvärld med sina kortfilmer ”Las Palmas” och ”Dockpojken”. Nu fortsätter han på det spåret med sin intressanta långfilmsdebut! Detta kan bli en riktigt stor succé i Sverige och jag kommer garanterat bänka mig för att se den! har Johannes Nyholm skapat ett eget filmiskt universum. Något han fortsätter att utveckla i sin hjärtskärande långfilmsdebut.

Mr Gaga

mr-gaga-featured

Produktionsland: Israel

Handling: Trots att det var först som 22-åring Ohad Naharin tog sina första danslektioner har han blivit en av den samtida dansens mest intressanta och hyllade dansare och koreografer. Med över 1200 timmar råmaterial har vännen och filmaren Tomer Heymann mejslat fram ett nyanserat porträtt av Ohad – mannen som skapade ett nytt ”dansspråk” kallat Gaga, som kom att rita om hela kartan för den moderna dansen. Hans insatser som konstnärlig ledare för israeliska Batsheva Dance Company fick också danskompaniet att utvecklas till ett av världens främsta.

Vad tror Filmparadiset?: För mig känns detta som en väldigt smal dokumentär som bara lockar de insatta. Men det hindrar inte detta från att vara en intressant dokumentär! Dock inget jag kommer att se på bio.

Oasis: Supersonic

oasis-supersonic-featured

Produktionsland: England

Handling: Regissören Mat Whitecross använder sig av sällsynta, tidigare ej visade klipp och exklusiva intervjuer med bröderna Noel och Liam Gallagher, deras mamma, deras äldre bror och bandmedlemmar för att berätta historien om Oasis – ett av världens mest briljanta rockband som påverkade en hel generation.

Oasis:Supersonic dokumenterar bandets väg till berömmelse från formandet av Oasis 1991 via släppet av första singeln 1994 till rekordspelningen på Knebworth Park i augusti 1996 där 2,6 miljoner människor ställde sig i kö för att köpa biljetter. Bandet spelade för 125 000 fans flera kvällar i rad. När skivan Definitely Maybe kom ut i butik blev den snabbast sålda debutskivan någonsin

Vad tror Filmparadiset?: Personligen har jag ingen relation alls till detta band eller dess medlemmar! Men för de inbitna fansen kommer detta bli en högtidsstund i biomörkret!

Peter och draken Elliot

petes-dragon-featured-03

Produktionsland: USA

Handling: I många år har den gamle träsnidaren Mr Meacham underhållit traktens barn med sina historier om den farliga draken som bor långt in i den djupa skogen. För hans dotter Grace, som jobbar som skogsvaktare är dessa berättelser inte mer än överdrivna historier, tills hon möter Peter, en 10-åring utan vare sig hem eller familj. Peter påstår sig leva i skogen tillsammans med en enorm, grön drake vid namn Elliott och hans beskrivning av draken verkar förvånansvärt lik draken i hennes fars historier. Grace bestämmer sig för att undersöka varifrån Peter kommer, var han hör hemma och hur sann historien om draken egentligen är.

Vad tror Filmparadiset?: Originalet är en klassiker som säkert gått många förbi bland Disneys större titlar. Så att göra en remake kan vara ett bra sätt att få upp ögonen för originalet men även för själva historien! Dock har jag svårt att se att denna film kan vara bättre än originalet, nej den är alldeles för mycket plastigt Hollywood för det!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password