Barås hörna: Moulin Rouge (2001) – Recension

Barås hörna

Det är först nu vid en mogen ålder och kritiskt sinne som jag ser hur usel ”Molin Rouge” är. Rent filmtekniskt så är den väl ömsom skojig, men mestadels irriterande. I double fucking dare you att försöka hitta en bild som varar i mer än tre sekunder innan de klipper (förmodligen till en knasig vinkel). Musiknumren var glada och underhållande när man var yngre, men nu framstår de mer som det trötta kompisgänget som ”repat in en grej” som de uppträder med på polarens bröllop.

Han som spelar skurken spelar över, varenda jävel spelar över. Enda behållningen är väl Ewan McGregor som är rätt ok och Nicole Kidman som tangerar typ bra.

Annars är den som det mesta Baz Luhrmann gjort, en jäkla massa sprakande yta men rätt tom på innehåll.

[signoff icon=”video”]Originaltitel: Moulin Rouge Språk: Engelska Genre: Drama, Musikal, Romantik Regi: Baz Luhrmann Manus: Baz Luhrmann, Craig Pearce Skådespelare: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John LeguizamoJim BroadbentRichard Roxburgh Format: Blu-ray Producerad: 2001 Länkar: IMDB Speltid: 127 min Bolag: SF (FOX) Releasedatum: 2010-11-10 (Blu-ray) Köp eller hyr: Discshop, Cdon[/signoff]

andreas-baras-banner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password