Veckans biofilmer

Film

Så tar vi oss en titt på filmerna som kliver upp på biograferna denna vecka!

Jack Reacher: Never Go Back

jack-reacher-never-go-back-featured-04

Produktionsland: USA

Handling: Susan Turner har tagit över Jacks gamla utredningsenhet. När hon plötsligt arresteras för landsförräderi måste Reacher, övertygad om hennes oskuld, frita henne från arresten. Snart inser han att gripandet bara är en liten del av en större konspiration, som det är upp till honom att avslöja innan den kostar dem båda livet. På flykt undan lagen upptäcker Reacher en hemlighet från hans förflutna, vilken kan komma att förändra hans liv för alltid.

Vad tror Filmparadiset?: Detta är vad det är och förväntningarna är därefter också! Detta är en popcornfilm som skall avnjutas i goda vänners lag, goda vänner som älskar actionfilmer så klart! Som sådan kommer denna fungera utmärkt.

Equity

equity-featured

Produktionsland: USA

Handling: Naomi Bishop arbetar som chef på en investmentbank på Wall Street. När hon blir inblandad i en ekonomisk skandal blir hon tvungen att börja nysta i en stor korruptionshärva.

Vad tror Filmparadiset?: Ingen film jag vet särskilt mycket om och när man spanar in dess trailer så känns den mer som en medelfilm än något annat. En film som jag med all säkerhet kommer att se när jag ramlar på den i någon realåda på ÖB eller liknande.

Gretas guide till galaxen

gretas-guide-till-galaxen-featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Greta har flytt från sin dysfunktionella familj, tvärs över USA. Där lever hon i en öppen relation med ”the love of her life” Matt. I filmen får vi följa Greta under 15 år i en personlig och nära berättelse som handlar om förändring, försoning och kampen för att leva sitt liv så fritt som möjligt. Det handlar också om Gretas konstnärskap som performanceartist, hennes sätt att hantera verkligheten och hur hon skapar sina egna världar  och identiteter genom konsten.

Vad tror Filmparadiset?: Om man ser till hur denna dokumentär blivit gjord så verkar den intressant. Men detta är definitivt ingen film jag rusar till bion för att se…möjligtvis på TV.

Julieta

julieta-featured

Produktionsland: Spanien

Handling: Emma Suarez och Adriana Ugarta delar på titelrollen som den äldre och yngre upplagan av Julieta, vars liv kartläggs från 1985 fram till i dag.

Vad tror Filmparadiset?: Ett spanskt romantiskt drama gjort av Pedro Almodóvar får många att göra frivolter av glädje. Och för just det kommer denna film nog bli populär bland en väldigt smal del av biobesökarna överlag. Jag kan inte bry mig mindre då jag inte överhuvudtaget har något bredare intresse för genren eller regissören!

Ouija: Origin of Evil

Ouija Origin of Evil Featured

Produktionsland: USA

Handling: Året är 1965 och platsen Los Angeles. En änka och hennes två döttrar driver en spåverksamhet som mest går ut på att lura folk. Åtminstone fram tills den dag de råkar väcka verklig ondska till liv. När den yngsta dottern blir besatt av en hänsynslös ande måste den lilla familjen konfrontera rädslor de inte ens visste att de hade, för att rädda dottern och skicka tillbaks hennes demon till andra sidan.

Vad tror Filmparadiset?: Bara på grund av första filmen ”Ouija” från 2014 så borde man sky denna uppföljare som pesten! Originalet var inte bara en usel film det var en av 2014 allra sämsta filmer. Men nu är denna regisserad av Mike Flanagan som gjort de hyfsade skräckfilmerna ”Oculus” och nu senast Netflixfilmen ”Hush”. Han har ett långt bättre handlag med mediet och kommer nog göra ett riktigt bra jobb med denna film.

Upp i det blå

upp-i-det-bla-featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Åttaåriga Pottan ska på ponnyläger. Tror hon och hennes föräldrar. Men av misstag hamnar hon på en skrotgård. Hos några riktigt märkliga typer. Motvilligt tar de hand om Pottan som snart upptäcker deras hemlighet. Bakom höga stängsel snickras det på en hemmagjord rymdfarkost …

Vad tror Filmparadiset?: När dockmästaren Petter Lennstrand, efter att ha gjort några verkligen lyckade projekt för TV, tar steget till långfilmsformatet så kan man nog förvänta sig en succé…eller? Jag tycker detta ser väldigt blekt ut och underhållande…ja jag är väldigt tveksam om den verkligen är det. Förhoppningsvis går den hem hos den unga publiken.

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password