Veckans biofilmer

Film

Dags att spana in veckans nya filmer på biograferna!

Doctor Strange

doctor-strange-featured-03

Produktionsland: USA

Handling: Stephen Vincent Strange är en briljant men arrogant kirurg. Då hans karriär slås i spillror tar hans liv en ny riktning – att försvara världen mot ondska.

Vad tror Filmparadiset?: Tveklöst en av årets största och mest efterlängtade premiärer! I min bok så kan Marvel inte misslyckas och denna film är lika given att se som luften vi andas! Kommer bli magisk!

Morran och Tobias

morran-och-tobias-featured

Produktionsland: Sverige

Handling: Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen. Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset – med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna.

Vad tror Filmparadiset?: Nej detta går verkligen inte hem hos mig och jag har väldigt svårt att se att just någon skulle gilla detta. Humorn är obegriplig och karaktärerna är bullrigare än en tjur i en porslinsaffär. Tror inte denna kommer slå på de svenska biograferna!

Trolls

Trolls Featured 02

Produktionsland: USA

Handling: Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist. Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till.

Vad tror Filmparadiset?: Jag vet inte, helt ärligt, om detta är baserat på vad vi brukade kalla penntroll när jag var yngre. Originalet kommer från Danmark och heter där Dam Troll. Hur som haver, detta ser ut som en urtypisk Hollywood animation som fullkomligen drösar ut ur USA nu för tiden. Säkert väldigt lättsmält och underhållande och går hem hos de yngre!

Ae Dil Hai Mushkil

ae-dil-hai-mushkil-featured

Produktionsland: Indien

Handling: Ae Dil Hai Mushkil är en berättelse om kärlek och hur den påverkar oss människor under livets gång. Vi får följa Ayan, Alizeh och Saba när deras liv flätas samman och hur de försöker navigera genom livet när de upplever både kärlek och hjärtesorg.

Vad tror Filmparadiset?: Indien och deras filmindustri Bollywood må producera näst mest filmer i hela världen men någon bredare relation till dessa har jag inte. Tror många med mig tycker att detta är ett annorlunda fenomen, med filmer där man helt plötsligt bryter ut i sång och dans, i vad som egentligen inte är en musikal. Jag är övertygad om att jag aldrig kommer se denna film…och inte många andra heller.

Dagen efter denna

dagen-efter-denna-featured

Produktionsland: Frankrike, Tyskland

Handling: Filosofiläraren Nathalie lever ett lugnt och stabilt liv i Paris, med två vuxna barn och gift sedan 25 år. När hennes man en dag lämnar henne för en annan kvinna, och hennes sjuka mamma blir allt sämre, tar sig hennes liv en kraftig vändning. Kan den ofrivilliga ensamheten omvandlas till en ny trygghet när Nathalie söker sig till en ung före detta elev för att leva ut sin idealistiska ungdoms drömmar?

Vad tror Filmparadiset?: Jag gillar franska komedier och dramer och kommer definitivt se denna vad tiden lider. Men att gå och se den på bio, nej det kommer jag inte göra hur bra den än är!

Mitt liv som Zucchini

mitt-liv-som-zucchini-featured

Produktionsland: Frankrike

Handling: Zucchini heter egentligen Ikaros, men hans mamma har alltid kallat honom Zucchini. När hon dör är smeknamnet hon gett honom det enda han har kvar av henne. Han är säker på att han är ensam i världen – tills han lär känna sina nya vänner på barnhemmet. Simon, Ahmed, Jujube, Alice och Béatrice har alla sina berättelser och de är lika hjärtskärande som ömsinta. Och så är det en flicka, Camille… När man är 10 år finns det så mycket att upptäcka – som hur det är att ha kompisar, bli kär och vem vet, kanske till och med vara lycklig.

Vad tror Filmparadiset?: Animerad fransk film brukar vara både underhållande och väldigt unika och denna ser inte ut att vara något undantag. Men dubbad till svenska kommer jag inte se den!

United States of Love

united-states-of-love-featured

Produktionsland: Polen

Handling: Polen 1990. Det är första året av frihet, men också ett år av ovisshet inför framtiden. Fyra kvinnor beslutar sig för att det är dags för förändring i deras liv, att slåss för sin lycka och uppfylla sina önskningar. Agata är fångad i ett olyckligt äktenskap och söker tillflykt i en annan, omöjlig relation. Renata är en äldre lärare som fascineras av sin granne Marzena, en ensam före detta skönhetsdrottning vars man arbetar i Tyskland. Marzenas syster Iza är rektor och förälskad i en av hennes elevers pappa.

Vad tror Filmparadiset?: Polska filmer brukar vara intressanta och via trailern ser denna lovande ut. Men detta är väldigt smalt och lockar nog mer som en Biokontrast film än något annat. Ingen film jag rusar till biografen för att se med andra ord!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password