Veckans biofilmer

Film

Fyra spännande biopremiärer denna vecka! Vi spanar in vilka de är och vad vi tror om dem!

Hacksaw Ridge

hacksaw-ridge-featured-02

Produktionsland: USA

Handling: Sann berättelse om kampen för att ta över det ökända japanska fästet Hacksaw Ridge under andra världskriget. Den osannolika hjälten som vände det blodiga slaget var en soldat som vägrade att bära vapen, militärläkaren Desmond T Doss (Andrew Garfield). Desmonds hjältemod gjorde att han blev den första vapenvägraren i amerikansk historia att vinna kongressens hedersmedalj.

Vad tror Filmparadiset?: Mel Gibson är tillbaka i registolen för första gången på 10 år och likt hans tidigare filmer ser detta intensivt och dramatiskt ut. Krigsfilmer är kanske inte de hetaste filmerna just nu, men detta berättar en historia om en väldigt unik man, och bara därför bör den locka till sig en stor publik. Veckans film för mig i varje fall!

The Accountant

The Accountant Featured

Produktionsland: USA

Handling: Christian Wolff är ett matematiskt geni med mer gemensamt med siffror än människor. Hans revisorsfirma är en front för ett frilansjobb där hans kunder är några av världens farligaste kriminella. När Finansdepartementets brottsdivision kommer honom på spåren tar Christian sig an en mer hederlig klient – ett toppmodernt robotföretag där en ung revisor upptäckt en avvikelse på flera miljoner dollar. Men när Christian närmar sig sanningen ökar antalet döda.

Vad tror Filmparadiset?: Verkar vara en spännande och intensiv thriller men kan lika gärna vara standard och lik så många andra thrillers som Hollywood pumpar ut. Denna ser jag enbart för Ben Afflecks skull och jag tror den kommer underhålla kungligt!

Ensam i Berlin

Ensam i Berlin Featured

Produktionsland: England

Handling: Berlin, 1940. Arbetarklass paret Otto och Anna Quangel får nyheten om att deras ende son har dött på slagfältet och bestämmer sig därför att stå emot den nazistiska regimen på deras alldeles eget sätt.

Vad tror Filmparadiset?: Ingen renodlad krigsfilm även om den utspelar sig under andra världskriget. Men visst verkar detta vara en intressant film som tyvärr de flesta av oss inte kommer att kunna se på biograferna! SF har nämligen valt att endast släppa filmen i fyra städer då de inte tror den lockar någon publik. Läs om denna dumhet här! Vi som inte lyckas se den får vänta på dess dvd och blu-ray release…tyvärr!

Kärleken är störst

karleken-ar-storst-featured

Produktionsland: Frankrike

Handling: Advokaten Diane får ett telefonsamtal från Alexandre som hittat hennes borttappade mobil. De får direkt nära kontakt och ses dagen efter. Diane tycker att Alexandre är charmig, rolig, attraktiv och snäll – det enda problemet är att han är 137 cm lång. Omgivningens fördomar och hennes egna inre kamp färgar hennes känslor.

Vad tror Filmparadiset?: Klart en film jag bara måste se! Den behandlar ämnen som är dagsaktuella året runt och verkar var en intressant tagning på ett verkligen viktigt ämne. Men, jag kommer nog inte rusa till biografen för att se den utan väntar på ett dvd släpp!

Rabin – Den sista dagen

rabin-den-sista-dagen-featured

Produktionsland: Israel

Handling: 4 november 1995 mördas Israels premiärminister Yitzhak Rabin. Mordet föregicks av en intensiv hatkampanj där Rabin anklagades för att ha svikit landet i och med Osloprocessen. I det chockade Israel riktades ilsken kritik mot det drev som ledde fram till mordet och den efterföljande utredningen.

Vad tror Filmparadiset?: Om man tycker ”Ensam i Berlin” inte kommer locka någon publik så kan man fundera över hur de tror denna kommer att göra det? Detta är smalt och än väldigt intressant. Men bara intressant för de som överhuvudtaget vet vem denna man var! Återigen ingen film jag ser på bio utan hemma istället när tillfälle ges!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password