”Taboo” premiär 7 januari på HBO Nordic

TV

Oscarsnominerade Tom Hardy gör huvudrollen i den nya FX-serien ”Taboo”, som har premiär på HBO Nordic den 7 januari kl. 23.30. Hardy är även exekutiv producent tillsammans med Ridley Scott och Steven Knight, som skapat denna dramaserie i åtta avsnitt.

1814 möter vi James Keziah Delancy, en man som varit vid världens ände och kommit tillbaka som en helt förändrad människa. Alla tror att han dött då han kommer hem till London från Afrika för att ta sig an arvet efter sin fars skeppsimperium och bygga upp ett nytt liv. Men hans fars eftermäle är en giftig bägare och med fiender bakom varje krök tvingas James navigera genom allt mer komplicerade territorium för att undvika sin egen dödsdom. Omringad av konspirationer, mord och svek uppdagas en familjs mörka hemligheter i en brinnande saga om kärlek och förräderi.

Tom Hardy ser vi i rollen som James Keziah Delaney, Jonathan Pryce (”Game of Thrones”) som Sir Stuart Strange, Michael Kelly (”House of Cards”) som Dumbarton, Oona Chaplin (”Game of Thrones”) som Zilpha Geary och David Hayman som Brace.

Taboo” är skapad av Steven Knight tillsammans med Tom Hardy och Chips Hardy, som även är seriens producent. Exekutiva producenter är Ridley Scott och Kate Crowe för Scott Free, Tom Hardy och Dean Baker för Hardy Son & Baker, samt Steven Knight och med Timothy Bricknell som producent.

Seriens första fyra avsnitt är regisserade av Kristoffer Nyholm (”Brottet”) och de följande fyra avsnitten står Anders Engström (”Jordskott”) för. ”Taboo” är Hardy & Knights tredje samarbete, efter Locke och Peaky Blinders.

Dramaserien i åtta avsnitt har premiär 7 januari kl. 23.30 på HBO Nordic.

Image

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password