Fargo säsong 3 får premiär den 20 april på HBO Nordic

Nyheter TV

Fargo” är tillbaka med en tredje, helt ny «true crime»-skröna den 20 april på HBO Nordic. Produktionen av denna Emmy- och Golden Globe-belönade dramaserie i fristående delar pågår just nu i Calgary, med Ewan McGregor (i dubbelroll), Carrie Coon, Mary Elisabeth Winstead och David Thewlis i huvudrollerna.

Det är nu 2010 och handlingen centreras runt Emmit och hans något yngre bror Ray Stussy (Ewan McGregor). Emmit är parkeringsplats-kung i Minnesota och anser sig vara den sanna amerikanska succémannen. Ray däremot är inte riktigt lika lyckad. Han har ständigt levt i skuggan av sin framgångsrike bror, han arbetar som övervakare och med en begynnande flint och rundad mage blir han allt mer bitter över sitt öde – som han skyller på sin bror. Syskonrivaliteten följer en snårig stig, som börjar med ett mindre brott men snart leder till mord, maffiosos och kniven mot strupen.

Carrie Coon ser vi som Gloria Burgle, lokalpolisens solida chef. Som nyskild mamma försöker hon begripa sig på den nya världen runt henne där folk är mer intima med sina telefoner än med andra människor. Mary Elisabeth Winstead spelar Rays flickvän Nikki Swango, en listig, förförisk och nykläckt övervakare. David Thewlis ser vi som V.M. Vargas, en mystisk ensamvarg och sann kapitalist som ger Emmit den dåliga nyheten att han just blivit partner med dennes arbetsgivare, vars affärsintressen ligger utanför lagen.

Fargo” kommer ifrån Peabody, Golden Globe- och Emmy-belönade exekutiva producenten Noah Hawley (skaparen/showrunner/författare/regissör), Joel & Ethan Coen, Warren Little och John Cameron. ”Fargo” produceras av MGM Television och FX Productions, med MGM Television som huvudstudio.

Fargos första del vann tre Emmypriser, bland annat för bästa miniserie, två Golden Globes, bland annat för bästa miniserie eller film för TV, samt en Peabody Award. Den andra delen vann två Emmyutmärkelser för bästa foto för en limiterad serie eller film och bästa ljudredigering för en limiterad serie, film eller special. Båda delarna belönades också med AFI Television Program of the Year av Critics Choice TV Award för bästa miniserie (2014) och bästa film gjord för TV eller limiterad serie (2016), och av PGA Award för bästa producent av television.

Den tredje säsongen av ”Fargo” har premiär på HBO Nordic 20 april.

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password