Spana in den norska skräckkomedin ”Vidar the Vampire”!

Trailers

Vidar the Vampire” är en norsk ultralåg-budget-skräck-komedi producerad av UFOh! Filmen kommer att få världspremiär vi Norska Internationella Filmfestivalen i Haugesund den 23:e augusti, 2017. 

Filmen i sin helhet är självfinansierad och har en budget på ungefär 60000 dollar.

Att göra ”Vidar the Vampire” har varit en helt och hållet organisk process, både av val och nödvändighet. Man började skriva manuset redan 2012, för att sedan börja spela in och klippa 2013, sedan gick man tillbaka till ritbordet och skrev om manuset igen och igen från 2013 till 2015. Resten av filmen spelades in, till och från, med start 2015 till 2016, samtidigt som man gjorde ändringar i manuset baserat på vad man spelade in. Denna till och från process var nödvändig på grund av årstidsbaserade scener och faktumet att alla inblandade var beroende av att jobba på sidan av för att kunna försörja sig. 

Vidar the Vampire” följer typiska genre element men med en energisk tvist och innovation. 

Synopsis:
Vidar Haarr är en 33 år gammal, sexuellt frustrerad ungkarl till bonde som lever ett kristet, monotont och ansträngande arbetsliv på sin moders bondgård i de västra delarna av Norge. I ett desperat försök att bryta sig fri från rutinerna, ber Vidar till en högre makt att låta honom leva ett liv utan gränser. Oturligt nog blir Vidar bönhörd och vaknar upp en kväll som mörkrets prins i syndernas stad, Stavanger.

Filmen är skriven och regisserad av Thomas Aske Berg och Fredrik Waldeland. I rollistan ser vi Thomas Aske Berg, Brigt Skrettingland, Kim Sønderholm och Marit Sanden.

Copyright © UFOh!

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password