Konceptbilder för Judge Dredd TV-serien och Karl Urban kommer kanske tillbaka!

Blogg Nyheter TV

Tidigare i sommar avslöjades det att en TV-serie baserad på kultförklarade 2000 AD serien med Judge Dredd var under utveckling under titeln ”Judge Dredd: Mega City One”. Nu har IGN släppt två konceptbilder för produktionen, såväl som nyheter att Judge själv Karl Urban är i förhandlingar om att reprisera sin roll!

“Jag är i diskussioner med dem om det,” sa Urban denna helg vid Star Trek Las Vegas mässan (via TrekMovie). “Jag sa till dem att om de skriver materialet och ger Dredd något att göra och ger honom en funktion, så kommer jag att ställa upp. Jag skulle älska att göra det.”

Seriens producent Jason Kingsley släppte ett uttalande till IGN om saken:

“Vi har haft diskussioner med Karl om hans möjliga medverkan i Judge Dredd: Mega-City One under en tid nu. Dessa samtal fortsätter men vi är angelägen, och han är angelägen – det gäller bara att se till att denna serie är allt vi vill att den skall vara.

“Detta måste göras rätt – fansen förtjänar det. Vårt team jobbar hårt på manusen för den första säsongen, de skapar historier med många trådar, där en kommer att vara Dredds, men som också kommer att ta oss in i en bredare värld i Mega-City One.”

Judge Dredd: Mega City One” kommer att bli ett ensembledrama som följer ett team av Judges – futuristiska poliser som har makten att vara domare, jury och bödel – som möter på en myriad av utmaningar i en värld där östkusts städer har smält samman till en gigantisk megalopolis. Trots sin framtida sättning kommer serien ta upp problem som existerar även nu  – från farorna kring inhemsk terrorism till spänningen mellan de rika och de fattiga.

Judge Dredd firar 40 år i år och skapades av John Wagner och Carlos Ezquerra bland sidorna av 2000 AD redan 1977. Dredd är en polis i en dystopisk framtid där han har makten att vara domare, jury och bödel.

Karaktären har tidigare adapterats i två långfilmer, 1995-års film med Sylvester Stallone i huvudrollen och 2012-års ”Dredd” med Urban. Även fast den senaste filmen var en flopp på biograferna har den blivit till kult för fansen som allt sedan dess har hoppats på en uppföljare.

Källa: IGN, TrekMovie

Läs mer om mig på min Om-sida.

1 Comment

  1. Jag håller så många tummar på att det blir av..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password