Mikael Persbrandt fick sparken från ”Beck”

Blogg Film Nyheter

Mikael Persbrandt avslöjar i sina memoarer att han fick från ”Beck”-serien.

”Hans beteende äventyrade hela produktionen. Då var det bättre och ta avslutet och jobba vidare utan honom”, säger Lars Blomgren, vd för filmbolaget Filmlance.

Det var våren 2015 som vi fick veta att Mikael Persbrandts populära karaktär ”Gunvald” skulle skrivas ut ur filmserien. Förklaringen vi fick var att Persbrandt skulle satsa mer på sin internationella karaktär.

Men nu får vi veta, via hans memoarer ”Så som jag minns det”, att han i själva verket fick sparken från serien.

Det var hans arbetsgivare, filmbolaget Filmlance, som låg bakom beslutet. De hade tappat tålamodet med honom under inspelningarna 2014. Han missbrukade och kom sent, eller inte alls, till inspelningen. Till slut var det ett telefonsamtal som fick bägaren att rinna över. Persbrandt var så påtänd att han trodde att han pratade med sin terapeut, men istället var det Lars Blomgren, vd:n för filmbolaget ha talade med.

”Jag har tänt på som fan, jag har så mycket ladd här, och det är sprit… och brudar på ingång. Och det är åt helvete med Beck, allt är på väg åt helvete, hela mitt liv”, sa han innan han förstod att det var sin arbetsgivare han talade med.

Detta ledde till att han dagen efter fick en stämning, via en delgivningsman, där Filmlance stämde honom för avtalsbrott. Dock kom man överens om en förlikning.

Dessa uppgifter bekräftas av filmbolagets vd Lars Blomgren.

”I förlikningsavtalet står det att vi inte ska prata om överenskommelsen och vi har bara valt att säga att vi har gått skilda vägar. Sedan är det uppenbart att vi hamnade i en situation där vi inte hade någon annan möjlighet än att gå skilda vägar, och det beslutet var vårt”, säger Lars Blomgren.

Persbrandt fortsätter att skriva att hans agent försökt få till kortare inspelningsdagar för honom:

”Se nu till att Micke inte har tio eller tolv timmars arbetsdagar, att han står framför kameran hela tiden, ni vet vad som kan hända annars, risken finns att han går sönder”, ska agenten ha sagt enligt Persbrandt.

”Det stämmer att vi hamnade i ett antal situationer där vi var tvungen att kompensera för dagar där vi inte kunde göra det vi kunde göra, orsakade av ett antal tillfällen där vi fick mer att göra, där vi behövde vi jobba ifatt. Sedan var det så att Micke var i väldigt stor omfattning del i att vi låg så mycket efter. Det blir lite tramsigt”, säger Lars Blomgren om påståendet.

Det hela ledde till något mycket bättre tycker Lars Blomgren, då man ersatte Persbrandt med ”GOT”-skådisen Kristofer Hivju.

”Det är en ganska stor förändring att ta bort en av huvudrollerna men jag tycker det blev fantastiskt bra med Kristofer Hivju. Det blev en ny energi i projektet. Alla vi var väldigt pressade av de här situationerna. Det blev en ganska stor lättnad sen och kreativiteten kommer tillbaks. Jag är väldigt glad över att vi hade modet att göra det här.”

Källa: AF, Så som jag minns det.

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password