Inlåsta på 14 kvm i tredagars-experiment: Ska se film helt isolerade från andra intryck

Blogg Film Nyheter

I ett nytt experiment från Universal Sony kommer nu två av Sveriges största filmentusiaster stängas in i tre dagar i ett vitt, kalt rum helt isolerade från intryck – för att bara kolla på film. Genom att koppla ner sig, äta färglös mat i ett rum med bara en DVD-spelare och teveskärm, kommer de se film utan att störas av mobilnotiser, flashar eller andra störande intryck utifrån. Allt för att se vad som händer när man upplever film med full närvaro. Andra filmentusiaster har möjlighet att följa experimentet genom GoPro-filmer som skickas ut från rummet.

Vi lever i en tid av ständigt multitaskande där vi konstant översköljs av intryck och upplevelser. Med ständiga avbrott blir vår koncentrationsförmåga sämre och vi tar inte till oss det som vi upplever fullt ut. Men vad händer med filmupplevelsen om vi inte störs av tusentals intryck samtidigt? Nu tar Universal Sony reda på det genom att låta Niklas och Joakim Faerden, som i vanliga fall driver FilmfabrikenInstagram, helt isoleras från intryck och se film med full närvaro. Experimentet är en del av Universal Sonys nya satsning The Solitary Film Club, en filmklubb för filmer som ska ses utan att störas.

”Vi tycker att film ska upplevas med full närvaro och är övertygande om att upplevelsen blir bättre när man tillåter sig själv att koncentrera sig på en sak. Med vår nya filmklubb The Solitary Film Club vill vi uppmuntra filmälskare att uppleva film utan att störas av mobilnotiser, flashar eller andra störande intryck. Allt för att förhöja filmens upplevelse. Vi hoppas att det här experimentet kan inspirera fler till att helt koppla ner och fokusera på filmen 100 procent,” säger Christine Platon, Marknadschef på Universal Sony.

Experimentrummet är helt vitt. De enda föremålen är en DVD-spelare och storskärm, säng, lampa, stol och låst dörr utåt. Maten är smaklös och kommer i vita förpackningar. Allt för att ta bort alla yttre intryck och sätta filmen i total fokus. En gång om dagen kommer Filmfabriken spela in ett meddelande via en GoPro-kamera där de recenserar filmerna de sett under dagen och berättar om nya saker de observerar när de ser film helt isolerade från andra intryck.

Här hittar du The Solitary Film Club som hyllar filmupplevelser som ses med full närvaro. Här kan du också följa experimentet, se GoPro-meddelanden, ta del av recensionerna och höra Filmfabriken berätta om sin upplevelse av att leva i rummet. Klubben har redan över 18 000 medlemmar.

Morgonen tisdag den 5:e december går Filmfabriken in i experimentrummet där de kommer stängas in till torsdag kväll, den 7:e december.

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password