Köp filmen på Discshop

Barås hörna: Logan (2017) – Recension

Action Drama Sci-Fi
9

Otrolig

8

User Avg

Logan är trött. Han föddes 1832 och har sett och känt mer än någon annan på planeten.

Vi som har sett alla filmerna fram till nu vet att man mixtrat en hel del med tidsresor och skapat en ny tidslinje efter ”Days of future past”. Efter det trodde man att allt skulle vara frid och fröjd igen. Det blev inte så. Skiten gick åt helvete, och trots att Logans kropp har bytt tidslinje så har hans medvetande inte det. Han har således fått se sina nära och kära dö, fler än en gång. Lägg där till att han har grava problem med sin mutation, hans läkeförmåga.

Kort sagt, Logan är trött, och har ont hela tiden.

En dag får han en ung flicka på halsen, vilket leder till oväntade turer i Logans liv.

Den sistnämnda meningen skulle kunna vara beskrivningen på en 80-talskomedi, men detta är så långt ifrån det man kan komma.

Logan” är brutal, mörk, våldsam och en fullständig känslostorm. Hugh Jackman har spelat den här rollen i 17 år, och ALDRIG innan har väl någon gjort en roll så tydligt till sin. Många ( bland annat jag själv ) har kritiserat Fox’s envishet att överanvända Wolverine, även i filmer där han inte bör vara eller är huvudpersonen. Men trots allt har det varit en fröjd att se honom.

Det är svårt att prata särskilt mycket mer om filmen utan att spoila, men efter och under filmen satt jag och grät. Fler än en gång. Jag hade spänningsvärk i huvud och kropp på grund av all action och alla känslor, och pulsen var skyhög.

Det är såna här historier jag vill se! Det är dessa berättelser som måste berättas! Äntligen en film jag kan identifiera mig med. Troligtvis var det därför det var en sån känslostorm i mig.

Det var längesen jag gav en film högsta betyg, och jag är frestad att ge den en 10/10, men det är för tidigt ännu. Jag måste se den en 4-5 gånger till för att kunna bedöma rättvist. Som det är nu vill jag mest stanna kvar i känslan ”Logan” gav mig, och tacka Hugh Jackman för dessa 17 år i trogen tjänst.

Betyg: för tillfället ”Makalös”

Köp eller hyr: Discshop, Cdon

9

Otrolig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password