Köp nu

Blade of the Immortal (2017) Recension

Action Drama
7

Bra

9

User Avg

Jag är så glad att det finns någon som håller liv i denna genre! Takashi Miike är en fantastisk regissör och hans kärlek till genren lyser klarare än någonsin. Här står han faktiskt inför sin 100:e film och på köpet är den baserad på en väldigt populär manga med samma namn.

I filmen följer vi samurajen Manji som förbannats med evigt liv så vida han inte besegrar 1000 onda män för att befria sig själv. Så möter han en ung flicka vars familj brutalt mördats av en rivaliserande klan. Han gör det till sin livs uppgift att skydda flickan till varje pris och utkräva hämnd på de som gjort henne oförrätt.

På alla plan är detta en blodigt rolig stund där i stort sett varje ny person vi stöter på möter en blodig och våldsam död. Detta är inte riktigt i samma klass som ”13 Assassins” men snuddar vid vad Miike bjuder på när han är som bäst. 

Filmen är lång, över 2 timmar, och det kan förvisso kännas som man upprepar samma scen filmen igenom. Jag kan se hur det kan leda till att filmen känns segdragen och tråkig efter ett tag. Men trots att den är härligt brutal och actionladdad och det är svårt att stå emot filmens fantastiska karaktärer, skådespelare, foto, regi och framför allt humor. Detta är en film för fans av Miike likväl som fans av samurajgenren.

7

Bra

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password