Köp nu

Blade Runner 2049 (2017) Recension

Sci-Fi Thriller Sci-Fi Thriller
9

Otrolig

9.4

User Avg

Att jag älskar ”Blade Runner” råder det ingen tvekan om! Desto mer tvekan hade jag inför ”Blade Runner 2049” även om den är regisserad av en av mina absoluta favoritregissörer Denis Villeneuve! Vad kunde man förvänta sig egentligen? Alla trailers lovade gott men hur skulle man kunna driva originalets historia vidare på ett bra sätt? Och allra helst om uppföljaren kommer 30 år efter originalet? Är det motiverat att göra denna film efter så lång tid? Ja frågorna var många och hoppade sig inför den nya filmen och gjorde mig påtagligt nervös, tänk om detta bara var en hajpad skitfilm…

Men alla farhågor gick snabbt över och ”Blade Runner 2049” är inte bara ett ypperligt komplement till originalet, den är nästan bättre än originalet! Och på det en av de bästa filmerna jag sett på många många år!

Det har alltså gått 30 år efter händelserna i första filmen, och en ny Blade Runner, LAPD polisen K, upptäcker en sedan länge begravd hemlighet som har potentialen att försätta vad som är kvar av samhället i kaos. K:s upptäck leder honom på ett uppdrag att finna Rick Deckard, en före detta LAPD Blade Runner som har varit försvunnen i 30 år.

Blade Runner 2049” är så mycket mer än bara en film och med dess otroligt smarta och tänkvärda historia bjuder den på långt fler överraskningar än jag kunnat ana innan. Det är en härlig känsla att gå ut från en bio och känna att man upplevt något unikt, något som kommer påverka människor över hela världen, och att man själv är en del av denna upplevelse! Jag måste bara konstatera att jag sett ett mästerverk och likt originalet känns det som om jag aldrig kommer få uppleva något liknande igen!

Och det är mycket tack vare filmens mystiska historia, dess otroligt bra karaktärer, underbart visuella scenerier, den stämningsfulla musiken, och extraordinära regi från Denis Villeneuve, som direkt gör ”Blade Runner 2049” till en klassiker! En klassiker man kommer se om och om igen och som man kommer att prata om i många år framöver!

9

Otrolig

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password