Se dokumentären

Diana: Hennes egna ord (2017) Recension

Dokumentär
7

Bra

Överlag är ”Diana: Hennes egna ord” en bra och intressant National Geographic-dokumentär som i stil känns som om den vore producerad under 80- eller 90-talet. Den har den där lite ruffa stilen och känns inte så himla tillrättalagd och putsad som dokumentärer gör nu för tiden.
 
Historien i sig känns det som vi hört hundratals gånger vid det här laget. Dock har denna dokumentär något som andra om Diana inte har; ”hemliga” inspelningar med Diana som skulle användas till en bok om henne. I dessa inspelningar får vi höra henne själv berätta om sitt liv, från barndomen, och framåt. Detta fyller man ut med pressinslag, stillbilder och videos från Dianas liv. Men även fast dokumentären presenterar dessa inspelningar så känns det ändå som vi hört allt förut. Jag förstår att man gör denna dokumentär då det snart gått 20 år sedan Diana tragiskt avled. Dock kan jag inte, i mig själv, hitta någon större entusiasm över dokumentären. Den känns väldigt deprimerande och tung! Det är lite läskigt att se hur folk runtomkring henne betedde sig mot henne, det är liksom inte en människa de hanterar, utan mer ett objekt. Likt gamar cirkulerar kring ett kadaver, trampade  press och media på allt och alla, för att få det minsta lilla ”scoop” om henne i alla lägen av hennes liv.  Och som en osalig ande ruvade Camilla Parker Bowels i skuggorna hela tiden och detta från dag ett. Man inser ganska kvickt att Diana aldrig hade en chans att ”överleva” i det brittiska kungahuset.

Diana var en otrolig kvinna som mognade till att bli en kunglighet som älskade och älskades av folket. Hon brann verkligen för de svaga runt om i världen och hennes popularitet gjorde det än svårare för kungahuset att acceptera henne. De ville nog att hon skulle hålla sig i bakgrunden och inte överglänsa Prins Charles, vilket hon gjorde på alla plan! 

En sak är säkert, den visar upp en väldigt negativ bild av det brittiska kungahuset och framför allt pressen och de är nog väl värda en spark där bak för hur de betedde sig mot Diana.  Jag kan rekommendera denna dokumentär till alla som är intresserade av Diana och framför allt till alla som älskade henne!

Se dokumentären på National Geographic den 27 augusti!

Foton © Alamy Stock Photo, Anwar Hussein

7

Bra

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password