Köp nu

The Oath (2016) Recension

Brott Drama Thriller
5

Medelmåttig

9.9

User Avg

The Oath” berättar historien om den Isländska kirurgen som bryter den hippokratiska eden och utsätter en knarklangare, som han ser som ett hot mot sin dotter, för allvarlig skada. 

Detta är alltså grunden för denna hämndthriller, som är regisserad Baltazar Kormákur, och som också spelar fadersrollen. Detta är som ni märker inget nytt under solen utan liknande historier har vi kunnat se i filmer som ”Taken” och ”Death Wish”. De senare filmerna lyckas även vara en hel del bättre än denna även om denna har sina poänger. Jag gillar att Kormákurs kirurg är lite mer tillbakalutad i hur han utkräver sin hämnd, än de senare nämnda, som gör det med mer buller och bång. 

Filmen är för den sakens skull inte slö och långsam, nej snarare tvärtom, det är full fart hela vägen. Detta gör också att man kan frångå de eventuella reservationer man kunde ha till hans handlande. Men frågan är om han inte tar det hela lite väl långt? Bara för han tycker att allt är fel innebär inte att hans dotter gör det. Hon är trots allt myndig och kan ta sina egna beslut, oavsett om de är rätt eller fel. På det så haltar historien då och då och lämnar ganska rejäla hål i historien bakom sig.

Underhållande för vad den är dock inget som återuppfinner genren!

Tack till:

Universal (Sony)

5

Medelmåttig

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password