Recension: Barquero (1970)

Western
8

Toppen

Snacka om en film som startar med gasen i botten! Vi får stifta bekantskap med ett hänsynslöst gäng, ledda av Warren Oates karaktär, som mördar en hel stad i Colorado och ger sig iväg med allt av värde de kan bära. De sätter sikte på den Mexikanska gränsen men råkar på vägen ut för en mystisk, tuff, pråmägare kallad Travis Barquero (Lee Van Cleef) som vägrar dem att korsa floden, och han tänker inte vika sig i första taget.

Detta är en underbar western, regisserad av Gordon Douglas, som hade en förmåga att göra verkligt mörka westernfilmer med massor av action och psykologiska inslag. Det är verkligen intressant att se det spelet mellan Warren Oates och Lee Van Cleef där den ena vill korsa floden medans den andra gör allt för att stoppa honom. Vem skall egentligen gå vinnande ur denna täta, våldsamma och spännande strid?

Warren Oates och Lee Van Cleef är verkligen i toppform här och detta är lätt en av deras allra bästa filmer.

Köp eller hyr: Discshop, Cdon

8

Toppen

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password