Recension: Deepwater Horizon (2016)

Drama Thriller

Jag är sen till festen när det kommer till denna film och då fullkomligt älskar jag katastroffilmer! Delvis beror det på att detta är en verklig historia och där brukar amerikanarna ha en förmåga att överdriva rejält och göra det hela till en hjältemodig-ryggdunkar-fest och sånt har jag svårt för. Men mest beror det nog på att filmen är regisserad av Peter Berg och har Mark Wahlberg i huvudrollen. Den kombinationen får mig att bryta ut i röda utslag som kliar som tusan.

50 minuter av filmens början handlar bara om uppbyggnad och kunde ha varit lite kortare och definitivt lite tajtare för att vara effektivt nog att vara intressant. Men å andra sidan fungerar det hyfsat och bygger upp en viss spänning inför vad som komma skall.

Men när väl katastrofen är ett faktum bjuds vi på en välregisserad, välspelad film, med ett överflöd av intensiva, hjärtskärande scener. Filmens sista del bjuder på lite av det bästa som satts på film under förra året.

Originaltitel: Deepwater Horizon Språk: Engelska Genre: Drama, Thriller Regi: Peter Berg Manus: Matthew Michael CarnahanMatthew Sand Skådespelare: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. GriffinGina RodriguezJohn Malkovich, Kate Hudson Format: Blu-ray Producerad: 2016 Länkar: IMDB Speltid: 107 min Bolag: Nordisk Film Releasedatum: 2017-02-17 (DVD/Blu-ray) Köp eller hyr: Discshop, Cdon

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password