Recension: Skönheten och Odjuret (2017)

Okej då var vi tillbaka i remake-träsket igen och denna gång har man gått från en klassisk tecknad film till att göra en live-action version av det hela. Så har vi känt något sorts behov av denna film? Får vi något nytt i och med denna film?

Filmen har blivit (ö)känd för att Disney har gått ut och sagt att filmen innehåller dess första öppet homosexuella karaktär. Vilket är rent ut sagt skitsnack. Karaktären LeFou sitter och gluttar ut genom en ynklig liten springa i den så berömda garderoben. Och regissörens uttalande om att man refererar till det hela genom ”trevliga, uteslutande homosexuella ögonblick” är bara mer snick snack, då här inte finns något ögonblick som skulle vara ”uteslutande homosexuellt”. Istället så bakar man in det hela i snaskiga skämt och en sekund snabb scen i slutet på filmen. Hur detta skulle vara att man är öppen om homosexualitet begriper jag då rakt inte!

Skall jag dock skaka av mig ilskan och se till filmen som helhet så kan jag inte klaga på musiken, sångerna, skådespelarna, karaktärsporträtten, eller ens att den är en aningens förvirrad och ojämn. Bristen denna film lider mest av är att här inte finns en gnutta av något nytt, det verkar manusförfattarnas fantasi inte räckt till.

Så för att svara på de inledande frågorna så får vi här en remake som inte innehåller något nytt överhuvudtaget, då den i stort sett är en kopia av originalet, och blivit utfylld med 45 minuter av helt intetsägande fluff. Och som sådan blir denna film totalt onödig.

Originaltitel: Beauty and the Beast Språk: Engelska Genre: Familj, Fantasy, Musikal Regi: Bill Condon Manus: Stephen ChboskyEvan Spiliotopoulos Skådespelare: Emma Watson, Dan Stevens, Luke EvansJosh GadKevin Kline, Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson Format: Bio Producerad: 2017 Länkar: IMDB Speltid: 129 min Bolag: Walt Disney Pictures Releasedatum: 2017-03-17 (Bio) Köp eller hyr: Discshop, Cdon

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password