Köp filmen på Discshop

Stockholm, My Love (2016) Recension

Drama Musikal
8

Toppen

Det första jag undrar, när jag ser denna magiska film, är varför har den inte släppts i Sverige? Jag är inte bekant med regissören Mark Cousins filmer sedan tidigare men när man läser om honom finns inget annat än lovord. Han har verkligen en unik stil och är en talangfull filmskapare med ett öga för det visuella.

Här har vi så hans senaste film ”Stockholm, My Love” som genom sitt perspektiv på staden Stockholm många gånger känns som en dokumentär som tar oss tittare på en guidad tur genom staden. Men på andra sidan av den känslan finns fiktionen och det är här vi möter Neneh Cherrys sörjande karaktär. Filmen går sida vid sida med henne genom gatorna i hennes hemstad och vi får lära oss att hon försöker hitta ur sorgen efter en tragedi som hänt året innan. Och där filmens huvudelement är sorg, att hitta sig själv i sorgen, så är dess huvudelement lika mycket staden, dess byggnader och hur dessa formar liven på de som lever bland dem. Finns där återhämtning och tillfrisknande i det vi ser runtomkring oss varje dag? I denna film utforskar vi just detta.

För mig är Mark Cousins öga för staden och människorna som lever där underbart att ta till sig. ”Stockholm, My Love” är en film man liksom får ge upp inför och låta den skölja över en utan så mycket tankeverksamhet. För tänker du och analyserar för mycket om denna film, ja då kan den bli väldigt svår att ta till sig.

Köp eller hyr: Discshop, Cdon

8

Toppen

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password