The Wall (2017) Recension

Drama Krig Thriller
6

Hyfsad

Jag tyckte trailern för ”The Wall” gav en rätt så intressant bild av vad som skulle kunna vara en spännande film. Och för en gångs skull så träffar man ganska rätt mellan vad trailern lovar och filmen ger. Dock känns denna en-plats-film ganska bekant i sitt upplägg, då vi sett ganska många filmer i denna underkategori de senaste åren.

Så på ytan får vi en katt och råtta lek som faktiskt har en intressant och spännande historia med rejält driv. Speciellt gillar jag Aaron-Taylor Johnson som Isaac i en av sina bästa roller. Regissören Doug Liman vet hur man gör tajta och spännande filmer och därav får vi också en ganska kort speltid. Detta gör att inget onödigt lull lull finns i filmen utan man fokuserar på spänning och rakt-på-sak-dialog. Detta ger filmen en fräsch känsla och det är ganska sällsynt nu för tiden.

I historien har vi filmens fiende, en krypskytt, som förklär sig som en av de goda. Han kan alla tricks i boken och lyckas via radiomeddelanden lura fram sitt byte för att genast döda dem. Det mesta av filmen utspelar sig bakom titelns mur samtidigt som Isaacs och hans kompanjon Matthews försöker överlista fienden. Och det är faktiskt allt denna film har att ge. Detta fungerar faktiskt finfint i 2/3 delar av filmen, men slutet lämnar en faktiskt rejält besviken.

Som ni förstår är detta som bäst en dussinthriller och som sådan underhåller den bara för stunden.

6

Hyfsad

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password