Jodie Whittaker är den 13:e Doktorn!

Blogg Nyheter TV

BBC och BBC America har idag avslöjat att Jodie Whittaker kommer att spela den 13:e doktorn i “Doctor Who“! Hon blir den 13:e tidslorden och tar över efter Peter Capaldi som lämnar serien i och med julspecialen i december. Nya huvud-manusförfattare och exekutive producenten Chris Chibnall, som tar över efter Steven Moffat i och med nästa säsong, tog beslutet att ge rollen till den första kvinnan någonsin i den ikoniska rollen.

Den 35-åriga Jodie Whittaker har tidigare medverkat i filmer som “St Trinian’s“, “Good“, “St Trinian’s 2“, och “Attack the Block“. Hon har också medverkat i tv-serier så som “Tess of the D’Urbervilles“, “Wired“, “Return to Cranford“,  “Marchlands“, “Black Mirror“, “Broadchurch“, “The Assets“, och “Trust Me“.

Jodie Whittaker säger om rollen: “Jag är bortom exalterad att får börja på denna episka resa – med Chris och alla Whovians på denna planet. Det är mer än en ära att få spela Doktorn. Det innebär att komma ihåg alla som jag brukade vara, medan ta steget framåt och omfamna allt vad Doktorn står för: hopp. Jag kan inte vänta.”

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password