R.I.P. – Jóhann Jóhannsson

R.I.P.

Jóhann Jóhannsson, den Oscarsnominerade kompositören av musik till filmer så som “Arrival”, “Sicario” och “The Theory of Everything”, hittades under fredagen död i sitt hem i Berlin, enligt hans manager.

Managern Tim Husom, säger att myndigheterna i Berlin har startat en undersökning och att en obduktion kommer att utföras. Dödsorsaken är ännu okänd.

Den hyllade islänningen blandade ofta elektronisk musik med konventionell orkester. Han mottog Oscars, BAFTA och Grammynomineringar för musiken till 2014 års “The Theory of Everything” och vann en Golden Globe för den musiken. Han mottog även en andra Oscarsnominering för 2015 års “Sicario” och Golden Globe, BAFTA och Grammynomineringar för hans musik till “Arrival” 2016.

Jóhann Jóhannsson blev 48 år.

Läs mer om mig på min Om-sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password